Comment

Felhasznalo: szigetlakocom@gmail.com

 

Jelszo: szigetlakocom

Utolsó kommentek

  • agyament: Király volt minden! Utólag is köszi! (2010.08.09. 18:10) Teltház
  • GSP: :) ha meg egyszer lefilmezel egy koncerten enekelve, elveszem a kamerad es osszetorom :P (2009.11.18. 18:11) Feelin' Good
  • vikk: ja, meg meg az is, hogy most beleraktad a fejembe a dalt, szoval ellopom a cimedet :P cidergyerek.... (2009.11.17. 22:26) Feelin' Good
  • vikk: LEGJOBBABB ez meg a mi szemszogunk: picasaweb.google.co.uk/vikketto/20091110MUSE#5403001533858800... (2009.11.17. 22:10) Feelin' Good
  • GSP: jaja, mind a 20 ember! ;) (2009.08.26. 10:58) -20
  • Utolsó 20

2009.02.17. 12:10 GSP

Sieles Alta Badia - A Hazaut

Most, hogy spoilereztem errol az egyik kommentemben, jojjon a vege.

Szombat reggel koran keltunk mert 9ig el kellett hagyni a szallast. Gondoltuk ha szerencsenk van nem csak sonkabol es sajtbol vasarolunk majd be egy Auchanban, hanem a Bergamo Milano kozotti outletben is talalunk valami jo kis cuccokat.
 
Na szerencsenk az pont egy fikarcnyit sem volt.
 
Ugyebar 48 oraja folyamatosan zuhogott a ho. Azert valahogy elindultunk ugyanazon az uton amin jottunk, de mivel nem volt rendesen tisztitva, fel kellett tenni a lancot ujra, mert het kozben levettuk mikor sutott a nap es szep volt minden. Zuhogo hoban, viharos szelben, az amugy sem egyszeru feladatot kb haromnegyed ora alatt teljesitettuk. Haladtunk szepen a havas uton, mikor a hago kozeleben egy szembejovo olasz jelezte, hogy az ut le van zarva, vissza kene fordulni es a masik (hosszabb) uton menni. Persze megfordulni tok egyszeru egy szerpentines uton terdig ero hoban… Valahogy sikerult. Vesztettunk masfel orat, outlet valoszinuleg ugrott, de a sonkakat meg beszerezhetjuk.
 
 
Lefele menet ereztem, hogy valami nem stimmel, ha lenyomom a fekpedalt, nincsen ellenallas es a kocsi sem all meg olyan biztosan. Elfolyt a fekfolyadek, igaz ezt a kocsi szamitogepe csak kb negyedoraval kesobb vette eszre. Akkor nincs mas hatra, mint a kezifeket kell hasznalni lefele a kanyargos, havas, nehol 180 fokos kanyarokkal telituzdelt meredek uton lefele, amig nem talalunk egy szervizt. Az autokolcsonzot nem akartuk hivni, mert az tobb ora amig kijon es akkor tuti nem erjuk el a gepet.
 
Ekkor mar tudtuk, hogy a sonka is ugrott…
 
A szervizben circa 45 perc alatt kicsereltek a vezeteket (mint kiderult a holanc szetszedte) 140 euroert, es mivel a masik ut szepen le volt tisztitva nem kellett mar a holanc es meg mindig volt eleg idonk, hogy dinamikus vezetessel elerjuk a gepunket. Az esely megvolt, a dugo kozbeszolt. Ez az egy ut volt csak nyitva le a hegyrol, igy mindenki ezen ment haza. Hetven kilometer 3 es fel ora alatt. Mire kiertunk az autopalyara mar delutan 3 volt. Lekestuk a gepet.
 
Nem baj, van masik gep vasarnap, de van uj cel is. Ha otig visszavisszuk az autot, akkor nem kell egy extra napot fizetni. Ehhez csak az kellett, hogy 250 kilometrnyi autopalyat 2 ora alatt tegyuk meg. Ez ugyebar 125km/ora atlagsebesseget jelent. Nem kivitelezhetetlen egy feladat, ha nem eppen aznap vagyuk, mikor semmi sem mukodik ugy ahogy kene. Termeszetesen ilyenkor kell lezarni egy savot utmunkalatok miatt… 2 km-ert haladtunk fel ora alatt. Kocsi idoben visszaadasa is ugrott. Majd elkapott minket ket olyan zapor, hogy max 90-100-al mert haladni mindenki. De ez ekkor mar rohadtul nem erdekelt. Vegul negyed 7re ertunk oda.
 
 
Atfoglaltuk a jegyeket masnapra (75 euro/fo) es kerestunk valami olcso szallast. Talaltunk is egy remek, olcso, baratsagos hostellt, ahol kaptunk ket szobat, gyonyoru kilatassal a bergamoi ovarosra. Pizza, catan, alvas.
 
Masnap delelott megneztuk az ovarost, mely egy dombon fekszik es messze belatni onnan az egesz kornyeket. Maga az ovarosnak meg teljesen olyan a hangulata, mintha meg mindig togas romaiak elnek ott mindennapjaikat. Mindenkinek ajanlom aki arra teved esetleg. Szerintem valami bergamoi turisztikai hivatal intezte ugy, hogy ne erjuk el a gepet, es igy utolag kicsit jobb kedvre deritett minket a varos.
 
 
Aztan Bristolba erkezeskor mi is ugy csodalkoztunk ra a havas albioni tajra, mintha meg sosem lattunk volna ilyet, marmint havat. Tisztara mint az angolok.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://szigetlako.blog.hu/api/trackback/id/tr97948382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása