Comment

Felhasznalo: szigetlakocom@gmail.com

 

Jelszo: szigetlakocom

Utolsó kommentek

  • agyament: Király volt minden! Utólag is köszi! (2010.08.09. 18:10) Teltház
  • GSP: :) ha meg egyszer lefilmezel egy koncerten enekelve, elveszem a kamerad es osszetorom :P (2009.11.18. 18:11) Feelin' Good
  • vikk: ja, meg meg az is, hogy most beleraktad a fejembe a dalt, szoval ellopom a cimedet :P cidergyerek.... (2009.11.17. 22:26) Feelin' Good
  • vikk: LEGJOBBABB ez meg a mi szemszogunk: picasaweb.google.co.uk/vikketto/20091110MUSE#5403001533858800... (2009.11.17. 22:10) Feelin' Good
  • GSP: jaja, mind a 20 ember! ;) (2009.08.26. 10:58) -20
  • Utolsó 20

2009.10.31. 10:17 GSP

Warwick és Stratford

Újabb régi adósságomat törlesztem és néhány sűrű hét után végre jelentkezem. Most, hogy már látjuk angliai kalandunk végét igyekszünk a közelben lévő, de mindeddig kimaradt látványosságokat gyorsan bepótolni.

Rengeteg kifogástalan állapotban megőrzött kastély van szétszórva az országban, nekivágtunk hát megnézni egyet a közép-angliai Warwickban. (Mint ahogy a Gloucester is csak gloszter, ezt vorik-nak ejtik. Nem tudom, minek nekik az a sok betű, ha úgysem használják.)

A kastélyt nem csak úgy elkezdték építeni valami dombon, egy kisebb folyó csordogál mellette, és a napfényes őszi időben a vártoronyból messzire ellátni az őszi színekben pompázó tájban. A kastélyból kilépve pedig hirtelen, mintha Shakespeare világában találtuk volna magunkat. A kedves kis falu tele van holland típúsú barna gerendás fehér házakkal.

A borsos belépőjegy sokszorosan is megérte. A kastély XIX. század végi, XX. század eleji bútorokkal van berendezve, minden szobában ott van lakójának vagy vendégének élethű viaszbábúja korabeli ruhában. Ahogy halad az ember végig a kiállításon kis táblákat olvasva betekintést nyer, hogyan élt anno az angol arisztokrácia. De egy kastély, nem kastély, a szomszédban egy pávarajongó virágoskertje van szökőkúttal, pávákkal, pávaformára nyírt bokrokkal és egy szép üvegházzal.

Hazafelé megálltunk még Stratford-upon-Avon-ben is, Shakespeare szülővárosában. Bájos a folyóparti sétány a rengeteg vadlúddal, hattyúval és kacsával, de a városka maga semmi különös. Mégis csurig van persze túristákkal, akik romosabbnál-romosabb házak előtt tömegelnek, mert ha Shakespeare valahol elböffentette magát az már látványosság. Mi nem álltunk be a sorba, elmentünk enni inkább egy igazi cream tea-t: egy kancsó forrón gőzölgő tea, egy mazsolás pogácsa, amire sűrű tejszínt és dzsemet kennek. A kedvencünk :)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://szigetlako.blog.hu/api/trackback/id/tr991488375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása